Thursday, 16 March 2017

Bakal Suami Kena Kumpul Duit? C'mon Girls....

Biasa kita tengok perempuan bila nak something selalu letak caption :
"Bakal suami sila kumpul duit bla bla bla..."
Nak kahwin buat caption tu
Nak kereta buat caption tu
Nak rumah buat caption tu
Nak holiday buat caption tu

Caption ni jenis-jenis perempuan yang jenis weakling je buat
Jenis nak harapkan orang je semua.

Aku as perempuan really can't stand this kind of girls.
Like kenapa nak kena bakal suami kau?

KENAPA TAK BOLEH NAK USAHA SENDIRI KALAU NAK

kenapa lembik sangat?
kenapa lemah sangat?
kenapa gedik sangat?
kenapa mengada sangat?
dah takde kudrat ke?
saja nak tunjuk perempuan ni lemah, lembik dan sendu?

kenapa nak juga "bakal suami SILA KUMPUL DUIT?"

kenapa tak boleh "Jom sama-sama kita kumpul duit"
atau lagi better
"I need to start saving from now untuk dapatkan ni"

I hate perempuan lembik camni jenis-jenis yang tak reti nak usaha sendiri
C'mon dah 2017 kot
ni bukan zaman-zaman perempuan umur 20 dah kahwin because they have nothing better to do so tanggungjawab just limited kat dapur je
That was soooooo ketinggalan zaman

We can work, and earn our own money girls.

Ni zaman girls ada power
We can do both
Boleh kerja and boleh uruskan rumah tangga
That is how amazing woman these days are

Kau yang still harapkan semuanya kat lelaki
Tolonglah majukan diri

Please la jangan lembik sangat.

THIS BLOG IS 100% OWNED BY: NUR IZZATI FARHAH BT AZIZ©