Sunday, 23 October 2016

Apa hal sebenarnya dengan nasib aku ni.
Luka kat kaki yang accident haritu tak sempat pun kering lagi.
Dah ada yang lain.
Tadi lepas majlis penutupan Sukan Antara Fakulti (SAF) kitorang balik Bilik Gerakan Sekretariat dulu.
Time tu dah pukul 12 lebih.

Since aku kena pegang sepanduk, tadi aku pakai wedges masa event, tapi aku bawak sneakers as back up. Gila lah nak pakai wedges berejam.
Before tu aku bagi sneakers tu kat runner.
Ye laa camne nak simpan sendiri kan.

Bila aku dah tukar tu, masa turun kereta tak rasa pape lagi tau.
Sikit lgi nak sampai Bilik Gerakan rasa menusuk kat tapak kaki.
Aku nak try keluarkan kaki dari kasut tak boleh. Sakit sia
Macam melekat situ.

Dah la kasut tu memang fit-fit je dengan kaki aku, tak longgar langsung.
Aku assume ada kerongsang kot yang jatuh.

Aku boleh terima kalau kerongsang, sebab jarum dia pendek kalau masuk dalam kaki pun.
Time tu ada Fiqah, Nisa and Aini.

Aku dah terduduk dah ni sebab sakit gila kot.
Pastu sebab takleh keluarkan kaki tu aku suruh je dorang ni gunting tali kasut sebab nak keluarkan kaki.

Still tak boleh jugak, macam melekat doh.
Aku suruh dorang gunting kasut tu pulak.
Dah la kasut tu aku sayang gila, tak sampai sebulan pun lagi pakai. Huhuuu
Dah gunting tepi kasut tu sikit, barulah aku boleh longgarkan, check-check rupanya apa kau tahu?

Safety Pin!!

Pergh
Dia jadi melekat kat kaki aku tu sebab dia melekat kat tapak kasut sekali and dalam horizontal position, sebab tu kaki aku takleh tarik  tu. Habis pulak tu jarum dia tusuk tapak kaki aku.
Sape doh simpan safety pin merata, menyusahkan orang je.

Tapak kaki tak berdarah sebab tapak kaki keras sikit kan kulit dia
Tapi bisa tu, boleh buat aku nak jerit.
Elok sangat lah tu kalau aku jerit-jerit tengah malam buta kat fakulti tu kan..
Masa tengah taip ni pun, sakit bisa tu. Pergh, Tuhan je tahu.
Geram pulak aku,

My favourite firus Nike Sneakers. R.I.P

No comments:

Post a Comment

This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©