Tuesday, 10 May 2016

Me & Leadership (Part 2)


Sambung dari post yang ni


Form 1
Ingat tak aku tak leh jadi ketua platun waktu darjah 6
Tapi yasss
Waktu aku naik Form 1, aku terpilih jadi ketua platun dan komander untuk Pandu Puteri
tak sia-sia aku pilih pandu puteri even tho aku nak masuk kadet polis time tu
Lagi best jadi Ketua Platun waktu Form 1
Kiranya, regardless senior, still aku yang bagi command
And nasib baik jugaklah senior tu show respect kat aku as Ketua Platun
tapi kat luar still aku respect diorang sebab aku junior kan

Ada satu kali tu nak bertanding dah
Lepas tu aku tak sihat
Sakit tekak
Jadi suara tak keluar sangat
Kebetulan time tu orang JPA datang latih
First day dorang datang
So dia kata aku tak boleh buat
So aku macam tak percaya aku kena replace dengan orang lain
Sedih gila weh
So aku habiskan lah masa dalam baris je

Tiba hari pertandingan
Ketua platun baru tu takleh buat
Sebab dia nervous sampai nangis
On the spot jugak dorang suruh aku buat
Macam harey
Padahal 3 bulan tu aku training as ahli baris je kot
Kau rasa?
Dah la waktu daftar tu pun nama dia as Ketua Platun
Tapi camne pun aku still jalankan tanggungjawab tu
Aku melapor pakai nama dia 
Sedih jugak lah sebab tak dapat recognition
Lepas tu aku dapat Top 3 ketua platun terbaik
No 1 Bomba, No 2 Kadet Polis -- Semua lelaki
Imagine aku as budak paling muda, baru Form 1 pastu satu-satunya ketua platun perempuan dalam Top 3 , gila tak bangga
Tapi tu lah, sijil takde nama aku kan
Hahahaha
Agak sedih lah jugak kat situ hrmm



Monday, 9 May 2016

Ahahahahah

Korang ingat kes ni tak jadi?
Hahahahahah
Jadi wehhh
Even pun tak kena kat aku
Tapi ada lah kenal dua, tiga kes camni...Image may contain: 2 people, people smiling, text
Image may contain: 1 person, smiling, text
Image may contain: 2 people, people smiling, textImage may contain: 5 people, people smiling, text

Kredit: Si Rashid
This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©