Thursday, 20 August 2015

Harsh But True


Whatever happens in your life...
Take my words...
"People just don't care."
You fall? Then get up all by yourself.

Why?

Because no one cares.
Even the shadow will leave you in the darkness.
So does people.

Kau update status. Tweet itu ini.
Dengan niat nak luahkan everything in your heart kat orang.

A hint.

With a piece of hope.
That they will ask you "Are you OK?"
Dream on.

Nope and nope and nope.

No one cares. People just don't care.
No one would listen to your rant.

Kau rasa FB, Twitter other SNSes tempat paling sesuai nak luah perasaan.
Dengan harapan ada orang dengar rintihan kau.

Tak. Tak. Tak. Orang TAK KISAH..
Paling kurang mereka akan kata

"Itu pun nak cakap?"

"Please la timeline aku penuh dengan masalah kau yang tak habis-habis je."

Orang tak faham.
Cuba nak faham? Pergh jauh sekali. Takkan berlaku. NEVER.

"Mengadu dekat FB dekat Twitter buat apa? Mengadu lah dekat Tuhan."
Datang pula ustaz ustazah internet berbicara.
Perlulah kiranya pada pendapat mereka bila kau dah mengadu kat Tuhan lepas tu nak report kat dorang.
Yeah I did but it is a must for me to tell you all that.

Aku still perlukan medium nak menaip.
Just to let go all my suffocating feeling inside.
Biar habis semua.
Typical.
Orang yang bahagia tak kan faham masalah orang yang tak bahagia macam kita ni.

"Orang yang asyik post pasal benda-benda sedih kat timeline ni memang dah tak ada kebahagiaan sangat ke."
Mind you words as you speak something ignorance like this.

Kau tahu ke?
Certain people mungkin tak berpeluang hidup bahagia macam kau.

Family problem. The biggest issue.
Plus. Money problem.
All lead to even bigger problem.
Masalah hati.

Sebab terlalu banyak perkara orang perlu fikirkan,
Apa kau tahu sebab dari kecik kau tak pernah alami semua tu,

So please.

Jangan cakap something yang engkau tak tahu pun asal cerita dia.
Mungkin kau tak ada niat nak menyakitkan hati. Tapi serius sakit,

Maybe aku nampak cam nak perhatian kan?
Attention.
Cakaplah kau nak cakap apa.

Aku just geram.
Kalau kau tak memahami it's OK.
Tapi tolong jangan tinggalkan komen kurang pandai yang boleh downkan orang yang dah sedia down.

Please.

No comments:

Post a Comment

THIS BLOG IS 100% OWNED BY: NUR IZZATI FARHAH BT AZIZ©