Tuesday, 20 August 2013

Tibe2 Teringat

Duk tetiba lepak2 tibe2 tadi member aq bukak citer seram... Haha.. dak borak2 sikit tuh pun terus jdik meleret kitorg punyer conversation.... Sebab dah lame sangat aq tak update blog , aq igt nk tulis sket sal citer aq tuh... Nak bace-- SILA... ta nak-- Aku tak kisah pun (SILA2 BLA). OK? Haha Kidding...



So citer ni back when i was 16, form 4.. da berape tahun dah berlalu kan... Sebenarnye nie bukan citer sal aku. Ni pasal senior aq... 

Dulu aq duk hostel, tapi hostel kiteorg tu apartment...aq gan senior aq nie satu apartment... So ade dapur & dry yard semue... As student , biaselah kan stay up sampai pkul 2,3 pagi--Study...Satu malam ni, dia baru aje habes study , dalam pukul 2 camtu .. Lepas dah abes tuh dia baru aje nak iron baju...

Pagi besoknye, macam biase, aq yang kejutkan dia bangun pegi sekolah. Tapi buat first time nye dia cakap tak nak pergi. Dia tak sihat rupenyer. Takpelah. 

Dah abes waktu sekolah aq pegi lah bilik dia  (Kiteorg satu apartment bilik lain2). 
Pastu dia cakap kat aq..:-

"Mekti, mu tahu dok bakpe aq dok gi sekolah hari ni." (kelantanese). 

"Ha.. bakpe kak U (bukan name sebenar)?"

Pastu, dia citer lah kat aku...

Rupe-rupernye camni...

Semalam tuh waktu dia nak iron baju dia nak pergi lah amik stoking dia kat dry yard kan. Pukul 2 pagi time tuh. Dah la.dia sorang aje yang stay up time tuh.  Waktu dia bukak pintu dry yard tuh, dia nampak sorang pompuan ni, from head to toe pakai baju kurung putih. (rambut aje hitam, panjang plak tuh) . Pastu dia pakai bunga putih.  Bunga kemboja kut. Tengah mengadap paip. Dah senior aq tuh bukak pintu, so dia nampak belakang aje lah kan. Terus dia tutup pintu pastu masuk bilik. Demam panas. 

Kelakar jugak aq rase pasal citer ni. Sebabnye, ade lagi sorang senior aq nie , dia ade lah baju putih, baju kurung, cantik lah kan. Bile dia tahu sal citer nie, terus dia amik baju kurung dia tuh letak dalam luggage , bawah~~~ sekali. Takut punyer pasal. haha. 

Well, sorry taking ur time.. Just wanna share..

Kepada akak senior yang tahu sal citer nie... Haha, sorylah saye tibe2 teringat sal citer nie lah KakU(bukan nama sebenar)




No comments:

Post a Comment

This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©