Friday, 24 May 2013

PC Prank : How to Make 'Harmless' Virus (Part II)



So korang dah tahu kan cara2 nak buat 'virus' guna vbs script

Kalau tak tahu lagi click sini

Sekarang nie aq nak tunjukkan cara camner nak bagi org yang korang nak prank tuh
terkena dengan helah ni.

Tapi ade some point yang korang kena tahu

1) pastikn kawan2 korang tak tahu pasal prank guna vbs skrip ni kalau tak mmang tak jadi lah
2) biasenya prank ni susah nk menjadi kat student IT. mungkin dorg dah tahu...


p/s: kalau tak nmpk pict tu click to zoom




STEP 1:


right click kat icon td & tekan create shortcut




tgok dia keluar cm kat atas ni kan?






STEP 2:

korang right click kat short cut tuh & tekan cut (atau Ctrl+X)





STEP 3:

pergi ke desktop & paste (atau Ctrl+V)

macam ni..






STEP 4:

pastu right click lagi kat icon shortcut tuh & click properties

dia keluar cmni kan? so korang click Change Icon

korang tukar lah icon tadi tu dengan icon ape pun yang korang rase member korang tu akan tekan. Kalau aq , aq tukar dengan icon Google Chrome nie ha...

dah siap kan?



STEP 5:

Haa ade satu lagi bnde penting yang kita tertinggal
RENAME icon tadi dengan pape name yang korang agak2 bile member korang nmpk dia akn tekan...


SIAP PUN!

No comments:

Post a Comment

This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©