Friday, 24 May 2013

PC Prank : How to Make 'Harmless' Virus




Hi semua...
Tengok kan tajuk kat atas tu?
Mestilah tengok kan..
Haha
Hrm okay hari ni i nak ajar readers cmner nak buat virus untuk PC...

Jeng jeng jeng

"Apekebenda lah wat virus ? orang lain duk sibuk cari anti virus..."

Haha...
Maybe ramai dah antara korang yang dah tahu cmner nak buat nie..
Takpelah, aq just nak tunjukkan kat orang yang belum tahu & orang yang berminat nak tahu aje...

Bukan virus pun sebenarnye.
Just a simple PC prank untuk mengusik kawan2 korang tuh...
Saje nak bergurau senda..

Aq pernah try buat kat member aq , dia cuak giler kot hoho.

Okaylah..
Banyak cakap pun tak guna jum kite tengok camner.

p/s: kalau tak nmpk pict tu click to zoom



STEP 1:

    Bukak 'notepad'







STEP 2:

Lepas tuh taip (atau nak senang copy je) :
lol = msgbox ("A Critical Virus has been detected", 39, "Attention") 
lol = msgbox ("Window termination failed", 39, "Attention") 

Merah = Message dalam box 
Biru = Title Box

p/s : korang bolehlah nak ubah guna ayat yang lagi gempak okay.






STEP 3:

    Lepas tuh tekan save as






STEP 4:

    Save as sebagai (ape je name korang nak letak).vbs

    Lepas tuh pastikan save as type tu All Files and bukannye Text Document.


Contoh : 
   Aq save as prank.vbs . Save lah kat mane2 direktori yang korang senang nak igt ye. Document ker picture ker what so ever.






STEP 5:
  
    Nampak tak dia punyer simbol tu? Mcm bentuk 'S' tu... 

    So done... Dah pun siap..





   Nak pastikan kawan2 korang bukak file tu camner plak ye?

   Nak tahu klik sini


No comments:

Post a Comment

This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©