Wednesday, 22 May 2013

Just Listen : Over The Rainbow


Hi...
I wanna share wif you all this song...
It's a korean song...
I don't really understand what the song is all about at first, bcause i don't understand korean (language) at all...

Tp bile sye bace translation die + dgar lagu nie at the same time...
It touch the edge of my heart...

So Just close your eyes & listen

Do you know why the rain comes? It's because someone is praying for all your sadness to be erased to comfort you.  
It seems as if I've already known you since I was young. 
After I met you, I even stood in daybreak's heavily falling rain to help you. I was the one who believed.  
When the rain comes, think of me. Will that give you strength? I've left and my trace is over the rainbow.
Sorry  
Ever since an age too young, I think I was already dirty.  
When I disappear from this world I want to become clean before I go.  
So deep into ground and very bright. If I become dirty I'm afraid you might become dirty too. Because you'll try to follow me, like you always do.  
When the rain comes, think of me. Will that give you strength? I've left and my trace is over the rainbow.  
When the rain comes I pray When I see the rain I pray When I see the rain I pray  
I'm sorry. Don't throw me away. I'll be waiting. 
Do you know why the rain comes? It's because someone is praying for all your sadness to be erased.  
So that I can comfort you... I'll become your rain 


Personally, lagu ni sangat2 touching bagi aku... Dalam lirik nye: 

Do you know why the rain comes? It's because someone is praying for all your sadness to be erased to comfort you.

Satu ayat je, dr seorang anon / strangers (ntah iklas atau tidak). tapi bile aq bce sentence tuh, seolah2 dia console aq... Walaupun dalam dunia nie mungkin semua orang akan resent aq, there's still one person yg akn mendoakan kebahagiaanku. Dan bile hujan, itu tandenye, aq bukan keseorangan dlm dunia nie.

Mungkin orang tak faham, tapi aq pernah di'chop' sebagai rebel. And that's not a compliment at all. Ape yang aku buat semua tak kna. Aq mengaku aq pernah buat salah, tp adil kh kalau aku dipersalahkan atas something yang aq tak buat?

Semuanye berlaku time aq sekolah menengah. Di ssebuah kolej, asrama tempat aku belajar. Bila aq cube nk berubah, org bukan nk bg sokongan what-so-ever. Instead, they mocking me... Giving all those negative comments bla bla....  Sekurang-kurangnya aq cuba jadi diri sendiri & bila aq cuba pertahankan diri aku. Diorg label aku as 'critical'. Just because aq tak dpt jdik hipokrit mcm org lain. 

Pilih kasih sudah tentu. Tapi aq just tak kisah pasal tuh sbb aq thu, kalau kau cantik, pandai mmbodek, ko sempurna kat mate org lain.Tapi sayang, Aq takde semua tuh. Tp aq tak pernah kisah.. Aq tak pernah pun regret dgn fate hidup aq. Tapi aq ttap rase tak adil, bila didiskriminasikan camtu. Just because aq punye pendapat lain drpd org lain... Heh~~

Tapi tak semua org cmtu. Mcm dalam lagu ni. 
someone is praying for all your sadness to be erased to comfort you.

memang ade... aq ade clique kat sekolah. Kat sekolah lah aq rase aq dapat jadi diri sendiri, tanpa perlu membodek orang lain. Takde orang kisah aq cantik ke tak, takde org kisah kalau aq nie bukan mulut manis pun. Dan selalu ade orang cuba nak comfort aq time aq betul2 perlukan someone kat sisi aq. 

Alhamdullilah...

Satu benda yang aq igt sampai sekarang.

Time ade teachers-guardian meeting. kat sekolah. Sebab aq duk asrama penuh, parents aq jauh mmang tak dapat dtg so pegawai kolej aq yg wakilkan batch kiteorg.

Ayt yg mmg aq takkan lupe.

Cikgu aq bagitau pegawai aq ni yang rekod aq sangat bersih kat sekolah, attendence pun takde bnyk skip. Okaylah kan. Pegawai aq tuh boleh tnye cikgu aq balik . "Betul ke cikgu? Cuba cikgu check lagi sekali." depan aq sendiri. Can it be more obvious?

Hmph... senangnye orang judge kite just because kite tak stuju dgn pendapat dorg. Sekarang aq tergelak kecil (sarcasm). Ntah lah, mungin negatif ape yang aq nak cakapkan ni tapi itulah yang aq belajar kat kolej dulu.  
Justice never exist.And if you want to survive in this world, please be hypocrite.
Kalau ade orang yg boleh sangkal ayt ni please. Aq pun harap aq dpt tgok dunia dari sisi yang lbih positif. Just stakat nie. Aq still tak nmpak semua tu lagi.

Tapi aq percaya yg Kasih Sayang tu wujud.
Sebab family aku, sebab besties aq dulu yang selalu wat aq happy despite semua problem yang aq ader. Thanks kepade sesape yg wat dunia aq lbih bahagia tuh.

Really. Sincerely. I do appreciate it. Thanks A Lot...



1 comment:

  1. even hidup kat dunia ni tak bahagia, kat akhirat bahagia *kalau tak talam dua muka n jaga agama lah*

    semua tu dunia, diulangi, DUNIA.

    anyway, done follow, follow back maybe ?

    ReplyDelete

This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©