Saturday, 11 May 2013

Bile Pompuan ber-DOTA

Hi...


This time, I wanna post an entry regarding DOTA..

well~~ kite semua tahu bile sebut DOTA jek mesti org byang boys aje kan...

Sekarang ape kate kalau aq citer sal pompuan plak berdota?

Hah... Apa pndgan org?

Well... ta na carik skop luas2... aq just cerita pasal aq aje...
Org biasenye kalau pompuan berdota dorg mesti pandang pelik, aneh, ? kan?
What's exactly wrong?
What's the different...?

Aq just a novice, beginner lagi..
Dulu time kat sekolah tgok member aq menghadap warcraft ,starcraft mcm ta igt dunie...

sbb dulu aq ade close member laki .. aq tanye... dota tuh aper?
Dunia Orang Takde Awek dy ckap...
Huh? Sounds nonsense... tp masuk akal jugak ...
sebab dia tengah single time tu...
Hoho...

Dota stands for defends of the ancient... lebih kurang warcraft & starcraft jugak just bezanye yg nie kne control satu unit aje...

Aq tak start terus dota online... First, aq just main single player punyer... Biasalah budak baru belajar... Game tuh pun member aq yg bagi... First ada sorang member bagi aq main Counter Strike (CS) kt dia punyer lappy sampai aq lupe laptop dia yg aq tengah gune time tu... Tapi CS mcm tak suit dengan aq sangat... Aq tak minat sangat...

Pastu adelah sorg member aq ni...bg Warcraft kt aq... Haha... Title yg dy bg tu pun aq ta tukar tukar agy - "Warcraft for Tiey". sbb tu lah start & titik permulaan aq main RPG.. my first RPG. memang addict sgt...

org study aq duk main... bru single-mode... haha.. well ape yg aq suke pasal RPG nie sbb dia ada jalan cerita... that's why... aq men sbb nk habiskan jugak jalan cerita dy... p sampai separuh game level da makin difficult... dengan bantuan cheats aq berjaya habiskan jugak game tuh... haha (aq thu la tak cool , tp aq budak baru belajar okay)...



da abes Warcraft, member aq lg sorg bg aq Left4dead.... sebenarnya aq yg mintak sbb syok sgt tgok dy main... yg nie aq tak gune cheat pun ...sbb tu tak habis2 lagi main....

Belum abis left4dead... aq sambung starcraft plak.... still jugak ta abis lgi...

Itulah aq before betul2 start DOTA online...

bile dah start dota memang addict giler... susah nak berhenti , susah dah nak bergerak... duduk aje mcm tanggang kene sumpah dah... aq thu .. nampak cam ta elok sbb aq kan pompuan... tp sure addicting... huh... dah start dota memang ta wat mende leyn ...

aq ingat lagi berdota time musim final exam... nasib baik lah result ok... kalau tak habislah...

aq addict dgan dota sampai bile aq bace quote:
"I'll be your Hero. Will you be my healer?"
aq rase romantiknyer ayat tuh... haha.. penangan dota lah nie....
gelabah aje....

Tapi aq dota on9 tak sampai setahun... 2 sem je... sekarang aq on hiatus.
first2 sbb lappy aq rosak... time tuh aq rase mmg gelisah sgt2... sume tak kene... haha...

Kne tukar ASUS ni... haha.. org ckap ASUS  best for gaming...Alienware ker haha...demand tu..

Tapi dah lame2 aq dah boleh adjust balik...
Sekarang nie pun aq ta sempat lagi dah nak start dota balik...
Makin bertambah sem, makin takde mase... Haha

Adakah aq akan meninggalkan dota sepenuhnyer?
Entahlah aq pun tak tahu...

Orang pandang pompuan berdota nie lain macam aje kan...
Adakah semua orang...?
Tak semestinyer kan?
Takde dalam rules pun girls are allowed only for Cooking Academy & Angry Bird...
Tapi pandangan orang...
Bagi aq... dota-ing are better daripada terjebak ngan social problem  kan

Aq ade dengar orang ckp budak yang dota ta de life... noob.. nerd
Forever Alone... Susah dpt pasangan hidup..

Are you sure?
Sape cakap....
Celebrity pun ade join dota...

member aq pun dota-ing jgak.. ade awek cun... persis Selena Gomez lagi.


Haha~~
Entahlah pandangan orang kite tak boleh buat ape lah kan...
For now...
I think I'll just be me...
Aq akan quit bile tiba masenye nanti...
Aq tahu mase tu akan tibe jgak nanti...
Nanti...









No comments:

Post a Comment

This Blog is Owned by Izzati Farhah Aziz - Est. 2011©